Finlex - Etusivulle
Suomen säädöskokoelma

123/2002

Suomen säädöskokoelma

Suomen säädöskokoelmassa julkaistut säädökset sekä tekstimuodossa että painoasuisena pdf-tiedostona

Valtioneuvoston asetus räjäytys- ja louhintatyön järjestysohjeista annetun valtioneuvoston päätöksen muuttamisesta

Säädöksen tyyppi
Päätös
Antopäivä
Alkuperäinen julkaisu
Vihko 19/2002 (Julkaistu 22.2.2002)

Alkuperäisen säädöksen teksti

Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.

Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä,

muutetaan räjäytys- ja louhintatyön järjestysohjeista 29 päivänä toukokuuta 1986 annetun valtioneuvoston päätöksen ( 410/1986 ) 2 §:n 1 momentin 6 kohta, 3 §:n 2 momentti, 4 §:n 2 momentti, 7 §:n 1 momentti sekä 16 §:n 5 momentti, sellaisena kuin se on päätöksessä 121/1996, seuraavasti:

2 §

Näissä järjestysohjeissa tarkoitetaan:


6)

panostajalla valtioneuvoston asetuksessa panostajien pätevyyskirjoista (122/2002) tarkoitettua räjäyttäjää, panostajaa ja ylipanostajaa;


3 §


Jos räjäytystyötä tehdään asutulla alueella, räjäytystyön johtajalla tulee olla vähintään joko teknillisessä oppilaitoksessa suoritettu tehtävään soveltuva teknikon tutkinto ja riittävä kokemus räjäytystyöstä asutulla alueella tai ylipanostajan pätevyys ja kahden vuoden työkokemus panostajana asutulla alueella.

4 §


Panostajan ja ylipanostajan vähimmäispätevyysvaatimukset eri suuruisten räjähdysaineiden käyttämiseen määräytyvät taulukon 2 mukaisesti.

Taulukko 2

Käytettävä räjähdysainemäärä

Asutulla alueella

Muulla alueella

1. Yli 500 kg vuorokaudessa ja yli 10 kg panostilassa

ylipanostaja

panostaja

2. Enintään 500 kg vuorokaudessa ja enintään 10 kg panostilassa

panostaja

panostaja


7 §

Työmaata varten tulee tehdä poistumis- ja pelastautumissuunnitelma. Suunnitelman tulee sisältää tiedot kulku- ja pelastautumisteistä, suojapaikoista tai suojaetäisyyksistä ja yhteydenpitojärjestelmistä sekä tarpeelliset ohjeet siitä miten toimitaan, jos tapahtuu onnettomuus. Suunnitelma on pantava sopivaan paikkaan työntekijöiden nähtäväksi ja toimitettava tiedoksi paikalliselle pelastusviranomaiselle. Työmailla on järjestettävä tarpeellisessa laajuudessa ainakin yksi pelastautumis- ja paloharjoitus, jos räjäytys- ja louhintatyö kestää vähintään kuusi kuukautta. Ilmoitus- ja hälytyslaitteet, sammutuskalusto, pelastusvälineet sekä poistumisreitit on merkittävä havainnollisilla ja selvästi näkyvillä tunnuksilla.


16 §


Räjähdysaineen valmistuksesta työmaalla on voimassa, mitä siitä erikseen säädetään.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä maaliskuuta 2002.

Helsingissä 14 päivänä helmikuuta 2002

Peruspalveluministeri Osmo SoininvaaraVanhempi hallitussihteeri Antti Posio

Sivun alkuun