Finlex - Etusivulle
Suomen säädöskokoelma

246/2000

Suomen säädöskokoelma

Suomen säädöskokoelmassa julkaistut säädökset sekä tekstimuodossa että painoasuisena pdf-tiedostona

Asetus nuorisorangaistuksen kokeilemisesta annetun asetuksen muuttamisesta

Säädöksen tyyppi
Asetus
Antopäivä
Alkuperäinen julkaisu
Vihko 30/2000 (Julkaistu 1.3.2000)

Alkuperäisen säädöksen teksti

Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.

Oikeusministerin esittelystä

muutetaan nuorisorangaistuksen kokeilemisesta 12 päivänä joulukuuta 1996 annetun asetuksen ( 1066/1996 ) 2 ja 4―6 §, 8 §:n 1 momentti ja 10 § seuraavasti:

2 §Täytäntöönpanoviranomainen

Nuorisorangaistuksen täytäntöönpanosta vastaavat oikeusministeriön vankeinhoitoosasto sekä Kriminaalihuoltoyhdistys.

4 §Ilmoitusten lähettäminen

Käräjäoikeuden on ilmoitettava nuorisorangaistuksesta tuomiolauselmajärjestelmän välityksellä oikeusministeriön vankeinhoitoosastolle ja oikeusrekisterikeskukselle viimeistään seuraavalla viikolla tyytymättömyyden ilmoittamiselle säädetyn määräajan päättymisestä, jos tyytymättömyyttä ei ole ilmoitettu. Ilmoittamisesta on muutoin voimassa, mitä vankeusrangaistuksen täytäntöönpanosta annetun asetuksen (447/1975) 2 §:ssä säädetään.

Vankeinhoito-osaston on hankittuaan selvityksen tuomion täytäntöönpanokelpoisuudesta viipymättä toimitettava täytäntöönpanokirja nuorisorangaistuksen toimeenpanosta vastaavalle Kriminaalihuoltoyhdistyksen aluetoimistolle.

Korkeimman oikeuden antamasta hovioikeuden tuomion täytäntöönpanon kielto- tai keskeytysmääräyksestä vankeinhoito-osaston on ilmoitettava sille Kriminaalihuoltoyhdistyksen aluetoimistolle, jolle täytänöönpanokirja on toimitettu.

5 §Suostumus lainvoimaa vailla olevan tuomion täytäntöönpanoon

Nuorisorangaistukseen tuomitun, joka suostuu rangaistuksen täytäntöönpanoon, vaikka tuomio ei ole saanut lainvoimaa, on annettava suostumuksensa nuorisorangaistuksen toimeenpanosta vastaavalle Kriminaalihuoltoyhdistyksen aluetoimistolle, jonka on viipymättä ilmoitettava suostumuksesta oikeusministeriön vankeinhoito-osastolle. Vankeinhoito-osaston on edelleen ilmoitettava suostumuksesta asian ratkaisseelle tuomioistuimelle tai, jos suostumus on annettu valitusajan päättymisen jälkeen, muutoksenhakutuomioistuimelle.

6 §Toimeenpanosuunnitelman laatiminen

Saatuaan täytäntöönpanokirjan nuorisorangaistuksen toimeenpanosta vastaavan Kriminaalihuoltoyhdistyksen aluetoimiston on ilmoitettava nuorisorangaistukseen tuomitulle päivä, jonka kuluessa tämän on viimeistään ilmoittauduttava kyseisessä aluetoimistossa toimeenpanosuunnitelman laatimista varten. Määräpäivää ei ilman erityistä syytä saa määrätä myöhemmäksi kuin 14 päivän päähän ilmoituksen tekemisestä.

8 §Tiedoksianto

Toimeenpanosuunnitelma on viipymättä annettava nuorisorangaistukseen tuomitulle todisteellisesti tiedoksi.


10 §Etsintäkuulutus

Jos nuorisorangaistukseen tuomittua ei tavata eikä hänen oleskelupaikkaansa ole voitu saada selville, Kriminaalihuoltoyhdistyksen aluetoimiston on toimitettava täytäntöönpanoasiakirjat oikeusministeriön vankeinhoito-osastolle. Vankeinhoito-osasto antaa tuomitusta etsintäkuulutuksen, jossa tuomittua on kehotettava määräpäivään mennessä ottamaan nuorisorangaistuksen täytäntöönpanoa varten yhteyttä nuorisorangaistuksen toimeenpanosta vastaavaan Kriminaalihuol-toyhdistyksen aluetoimistoon ja jossa on ilmoitettava, että nuorisorangaistuksen uusi käsittely pannaan muussa tapauksessa vireille.


Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä huhtikuuta 2000.

Helsingissä 25 päivänä helmikuuta 2000

Tasavallan Presidentti MARTTI AHTISAARIOikeusministeri Johannes Koskinen

Sivun alkuun