Asetus työvoimapalveluasetuksen muuttamisesta
- Säädöksen tyyppi
- Asetus
- Antopäivä
- Alkuperäinen julkaisu
- Vihko 184/1997 (Julkaistu 31.12.1997)
Alkuperäisen säädöksen teksti
Alkuperäisten säädösten teksteihin ei päivitetä säädösmuutoksia eikä tehdä oikaisuja. Muutokset ja oikaisut on huomioitu ajantasaistetuissa säädöksissä. Oikaisut näkyvät myös säädöskokoelman pdf-versioissa.
Työministerin esittelystä
muutetaan 17 päivänä joulukuuta 1993 annetun työvoimapalveluasetuksen ( 1251/1993 ) 4 luvun otsikko sekä 14 ja 15 § sekä
lisätään asetukseen uusi 15 a § seuraavasti:
4 lukuPalvelujen käyttö ja yhteistyö
14 §Ilmoittautuminen henkilöasiakkaaksi
Henkilöasiakkaan ilmoittautuessa työvoimapalvelulain 10 a §:n mukaisesti työvoimatoimistoon hänen tulee antaa työnhakutietonsa ilmoittautumislomakkeella. Lomakkeen tiedot kirjataan työvoimapalvelulain 19 §:ssä tarkoitettuun tietojärjestelmään.
Henkilöasiakkaan suostumus työnhakutietojen luovuttamiseen työvoimapalvelujen tietojärjestelmästä annetussa asetuksessa (1254/1993) tarkoitettuun tietojärjestelmään samoin kuin maininta siitä, että asiakastietojen tallentamisesta tietojärjestelmään on kerrottu asiakkaalle, merkitään ilmoittautumislomakkeeseen.
15 §Työnhakuhaastattelut
Työvoimapalvelujen tietojärjestelmässä asiakkaana oleva henkilö kutsutaan yleensä kuukauden kuluessa henkilöasiakkaaksi ilmoittautumisesta alkuhaastatteluun, jossa kartoitetaan asiakkaan tavoitteet, tarkastetaan työnhakutiedot, selvitetään työ- ja koulutusvaihtoehdot, arvioidaan työnhakukoulutuksen tarve sekä sovitaan työnhaun uusimisesta, työvoimapalvelulain 10 d §:ssä tarkoitetuista haastatteluista ( määräaikaishaastattelu ) ja muista jatkotoimenpiteistä.
Määräaikaishaastattelut järjestetään siten kuin työministeriö vuosittain määrää. Määräaikaishaastatteluissa tarkastetaan ja täydennetään työnhakutiedot, arvioidaan työnhaun tuloksellisuutta ja tehtyjen suunnitelmien toteutumista sekä selvitetään tarjolla olevia palveluvaihtoehtoja ja sovitaan jatkotoimenpiteistä.
15 a §Työnhakusuunnitelma
Työvoimapalvelulain 10 c §:ssä tarkoitettu työnhakusuunnitelma laaditaan kirjallisesti alkuhaastattelun perusteella, ja sitä tarkistetaan määräaikaishaastatteluissa. Suunnitelmassa sovitaan niistä palveluista ja toimenpiteistä, jotka edistävät asiakkaan sijoittumista avoimille työmarkkinoille. Suunnitelman allekirjoittavat asiakas ja työvoimatoimisto.
Työhakusuunnitelmaan liittyy osaamiskartoitus, jossa kootaan tiedot asiakkaan koulutuksesta, ammattitaidosta, työkokemuksesta ja erityisosaamisesta.
Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1998.
Ennen asetuksen voimaantuloa voidaan ryhtyä asetuksen täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin.
Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 1997
Tasavallan Presidentti MARTTI AHTISAARITyöministeri Liisa Jaakonsaari